Delen

Nieuwe Dierenartspraktijk in Genhout- Beek

woensdag 11 januari 2017

Bie Bijen Dierenartsen opent i januari 2017 haar deuren.

De praktijk richt zich op honden, katten, konijnen en andere gezelschapsdieren. Bie Bijen Dierenartsen grenst aan de prachtige 18e eeuwse boerderij waar eigenaren Rob & Linda Bijen tevens wonen met hun twee kinderen. Voorzien van de nieuwste technieken is de praktijk klaar voor gebruik.

BieBijen-6.jpg

Linda Bijen- de Bie: 'Rob en ik leerden elkaar kennen tijdens de studie diergeneeskunde te Utrecht. In 2007 studeerden we af als dierenarts. Na 4 jaar ervaring in de achterhoek besloten Rob en ik onze horizon te verbreden en gingen we werken en wonen in Australië. Sinds 2013 wonen we weer in Nederland en hebben we gewerkt bij diverse dierenarts praktijken in Brabant en Limburg.

Rob Bijen: ' In 2013 kochten we de boerderij van mijn ouders, een heerlijk gevoel ik ben hier tenslotte opgegroeid. De ontspannen boerderij sfeer, de praktijktuin en het contact met onze eigen dieren zorgen voor een gemoedelijke sfeer. In onze nieuwe praktijk vinden we een aantal dingen heel belangrijk. Naast persoonlijke zorg voor het dier, is ècht luisteren naar het verhaal van het baasje een voorwaarde om een juiste diagnose te stellen. Daarom nemen we ruim de tijd voor een consult en werken we op afspraak om stress bij dieren in een volle wachtruimte te voorkomen'.

BieBijen-8.jpg

Linda: ' Betrokkenheid en eerlijk overleg met de eigenaar staan wat mij betreft centraal om zorg op maat te bieden. Binnen de praktijk kunnen we digitale röntgenfoto's maken en zet ik mij graag in voor de uitgebreidere gebitsbehandelingen. Hiervoor kunnen we specifieke röntgenfoto's maken van de tanden. Verder is de praktijk uitgerust met een moderne operatiekamer en kunnen huisdieren wakker worden in een verwarmde ruimte. Rob: 'Binnen onze praktijk ligt naast algemene diergeneeskunde mijn specifieke interesse bij de orthopodie. Ik opereer bijvoorbeeld kruisbanden, knieschijfproblemen en botbreuken. Bij meer gecompliceerde patiënten probeer ik door middel van de juiste onderzoeken tot de juiste diagnose te komen'.

Linda: 'Hiervoor beschikt de praktijk over een eigen laboratorium waar veel uitslagen dezelfde dag nog bekend zijn'.

Rob: 'Naast onze twee kinderen hebben we een hond, een kat, kippen, schapen en paarden. Een gezellige boel dus! We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd met dieren in contact komen . Daarom willen we ons graag inzetten voor schoolprojecten in de regio, waarbij goede omgang met dieren voorop staat.

BieBijen-4.jpg

De praktijk met ruime parkeerplaatsen gaat open vanaf januari 2017. De feestelijke opening is op 5 februari.
Adres: Groogenhouterstraat 135, 6191 NS Groot- Genhout.
Website: www.biebijen.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief