Delen

L1 live vanaf sportlandgoed

donderdag 20 juli 2017

Tour de L1mbourg kwam op vrijdag 14 juli vanaf Sportlandgoed De Haamen in Beek. Het Papendal van sporters met een beperking, zoals de presentatoren van L1 Radio en Televisie het noemden. Dit is het dagelijks live wielerprogramma tijdens de Tour de France, ook in 2017, steeds vanuit een andere Limburgse gemeente.

35112996573_0ee39653a5_b.jpg

LIVE uitzending vanuit Beek op L1 TV

Presentator Sander Kleikers en oud-wielrenner en analyticus Gert Jakobs hadden oud-voetballer Erik Meijer en voormalig prof-wielrenner Erik Dekker te gast. Hij won ooit nog de Amstel Gold Race en reed meerdere keren mee in de Tour de France waar hij in 2001 ook etappe won. Ze spreken over de prestaties van de Nederlandse en natuurlijk de Limburgse renners in de Ronde van Frankrijk aan de hand van de tourrit van de vrijdag.

Blind vertrouwen op de atletiekbaan

Hoe is het om te lopen op een atletiekbaan als je blind bent?Anny Eggen uit Beek is samen met haar buddy actief op de atletiekbaan en Verslaggever Frank Moonen nam zelf ook de proef op de som.

Radio-reportages op het sportlandgoed

Radio Tour de L1mbourg was ook op het sportpark in Beek en maakten diverse bijdrages met verhalen van sporters met een beperking actief op De Haamen. Het sportlandgoed richt zich namelijk op ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.
Voor deze mensen is dit dé plaats om wekelijks te bewegen, te ontmoeten en te recreëren. Zij krijgen in Beek een voorzieningenaanbod dat nergens anders in de regio voorhanden is. Aangepaste accommodaties en hulpmiddelen, een breed beweegaanbod en professionele begeleiding volledig geïntegreerd in het totale aanbod op het sportlandgoed.

Boogschieten_header.6fe7850f.jpg

L1 radio-verslaggever Sjoerd Duijkaerts ging eens kijken bij het handboogschieten van L'Union en Oranje Beek.

Annie_en_Willem_H.6fe7850f.jpg
Annie is blind en doet aan hardlopen bij AV Caesar. Sjoerd vraagt zich af hoe dat in zijn werk gaat.

Sporters_Beek_h.6263f9b9.png
Ook de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) volgt sportlessen met haar clienten op sportpark De Haamen.

Sjoerd_Handbal.6263f9b9.png
Sjoerd doet zelf ook nog even een poging om te handballen bij BFC vanuit een rolstoel.

Beluister via deze link alle radio-items.

Sfeerimpressie Tour de L1mbourg op vrijdag 14 juli

myposter_collage_20170719.jpg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief