Delen

75ste editie Paasvee Jaarmarkt, een oude traditie met jeugdig elan

dinsdag 14 maart 2017

Zondag 2 april staat de jubileum editie van de Paasvee Jaarmarkt Beek op de agenda. Voor de 75ste keer organiseert de Stichting Marktcommissie Beek deze grote jaarmarkt in het centrum van Beek. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zullen op diverse plekken in en rondom het Beekse dorpscentrum een grote verscheidenheid aan activiteiten gaan plaatsvinden.

paasvee.png

Omdat deze Jaarmarkt een jubileum editie is, beginnen we dit jaar al op zaterdag 1 april! Tussen 18.30 uur en 20.30 uur willen wij iedereen de mogelijkheid bieden om de geschiedenis van deze oude traditie te aanschouwen. In samenwerking met de Heemkundevereniging zal er in het tentpaviljoen een foto-expositie en tentoonstelling van voorwerpen worden georganiseerd. Deze is voor iedereen vrij toegankelijk. Middels oude foto's, documenten en verschillende voorwerpen leiden wij jullie door 75 edities van de Paasvee Jaarmarkt. Samen met jullie zullen wij het glas heffen op de 75ste Paasvee Jaarmarkt. De Paasvee Jaarmarkt, een oud evenement, maar inmiddels aangepast aan de hedendaagse wensen!

Vanaf 20.30 uur is er in het Asta Theater, i.s.m. de nieuwe beheerders, een gezellige After-Party. Samen nog even 75 jaar Paasvee Jaarmarkt laten bezinken onder het genot van een drankje op de klanken van gezellige muziek. "De Spikes", de aller-leukste coverband van België, zal deze avond voor de juiste sound zorgen . Het juiste repertoire, in samenhang met veel show en humor zorgt voor de juiste afsluiter van deze dag voor jong en oud.

Op zondag 2 april staan de straten rondom het centrum van Beek gevuld met een groot marktparcours. Net als de vorige editie zal ook nu weer de nieuwe lus rondom het gemeentehuis deel uitmaken van het marktparcours.

In het tentpaviljoen op de Markt staat dit jaar de ezel centraal. Presentaties van verschillende rassen, demonstraties, shows en spelletjes stellen de bezoeker in de gelegenheid meer te weten te komen over dit koppige maar oh zo slimme dier. Onze kleinere gasten kunnen in het tentpaviljoen de boerderij instappen om heerlijk met kleinvee te knuffelen. De Konijnen- en Pluimveevereniging Geleen-Stein zal ook dit jaar weer veel verschillende dieren tonen. Ook zullen de Alpaca's uit Schweikhuizen aanwezig zijn en presenteert Ut Buurke zich, een agrarisch kinderdagverblijf en BSO.

Op de Maastrichterlaan wederom "Baek Voiture", waar oldtimerliefhebbers elkaar treffen. Tijdens de jubileum editie zijn er twee mooie oldtimer toertochten uitgezet, met een lengte van respectievelijk 60 km en 125 km, met als begin en eindpunt centrum Beek. Aansluitend aan de tochten zal omstreeks 15.00 uur een defilé op de Maastrichterlaan / Wolfeynde plaatsvinden. De ware auto- en motorliefhebber kan zijn hart ophalen aan een groot aantal juweeltjes uit de auto- en motorindustrie van de vorige eeuw.

Ook de muziekliefhebber moet tijdens de 75ste jubileum editie naar de Paasvee jaarmarkt komen. Er is dit jaar op de Markt een heuse kiosk opgebouwd. De Baton Rouge band uit Beek zal de kiosk inwijden en vullen met swingende muziek. Gezelligheid ten top.

De Valkenier met zijn show zal net zoals vorig jaar te vinden zijn in de tuinen rond het gemeentehuis. De altijd spectaculaire show blijft een interessant showspel van perfecte samenwerking tussen mens en dier.

Tussen de kramen aan de Raadhuisstraat is de toegang naar de "Leopoldskerk". In het kerkje bevindt zich een prachtig de Rijckere-orgel uit 1775 hetgeen zeker de moeite waard is om te bekijken. In dit kerkje zijn duizenden nette tweedehands boeken uitgestald en deze hele collectie wordt voor spotprijzen aangeboden. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het kerkje.

Er is nog meer nieuws dit jaar: Festival JIB. Tijdens het festival krijgen bandjes uit de hele regio de kans zich te presenteren voor alle bezoekers van de markt. Het evenement wordt georganiseerd door Jong In Beek. Een groep jongeren die activiteiten organiseert voor de Beekse jeugd van 13 tot en met 23 jaar.

Op het pleintje in het Raadhuispark zal een podium worden opgebouwd, zijn eet- en drinkkramen aanwezig en zal ook een graffiti demonstratie worden gehouden door Jimmy's 046. Dit is dus de perfecte plek om te rusten tussen het winkelen door of om gewoon de creativiteit van de jeugd te aanschouwen.

Heb je zelf een band en wil je je presenteren aan een groot publiek? Geef je dan voor 25 maart a.s. op via jonginbeek@gmail.com. Vermeld in de email je naam, de bandnaam, je contactgegevens, het soort muziek dat jullie spelen en eventueel een repertoire. We laten je uiterlijk 28 maart weten of jullie mogen optreden. Als je vragen hebt mag je deze ook sturen naar het bovenstaande e-mailadres. Wij geven geen vergoedingen aan de bands.

Tijdens de Paasvee Jaarmarkt in Beek zijn alle winkels geopend en kan een bezoek worden gebracht aan een van de vele expositieruimtes in Beek. Het Elsmuseum, Hoeve den Erver en het Gemeentehuis openen dan hun deuren.
Wij hopen jullie in Beek te ontmoeten tijdens de jubileum editie van de Paasvee Jaarmarkt in het weekend van 1 én 2 april 2017. Noteer nu alvast deze data in de agenda!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief